Cum construiesc un semineu din caramida?

Cum construiesc un semineu din caramida?

Postat în Incalzire si Climatizare la 18.12.2012
Poti sa iti imaginezi ceva mai frumos decat sa stai in fata semineului, intr-o zi friguroasa de decembrie? Nu are importanta daca il construiesti in living sau dormitor, semineul din caramida nu trebuie sa lipseasca din locuinta ta! Noi iti furnizam toate informatiile de care ai nevoie, materialele necesare, dimensiunile potrivite, pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a construi chiar tu semineul mult visat.
 
Realizarea unui semineu din caramida necesita calcule si masuratori precise, din acest motiv ar trebui sa faci schite detaliate inainte de a construi un semineu. Ar trebui sa iei in considerare spatiul in care il vei construi, forma si dimensiunile acestuia. Daca nu respecti intocmai dimensiunile din schite, fumul nu va fi evacuat corect si vei avea multe batai de cap.
 
Materiale necesare:
Un sac de ciment
Un sac de nisip AdePlast
Caramizi refractare Siceram
Un sac de ipsos Ceresit
 
Unelte necesare:
Creion, metru, fir cu ata
Spaclu, mistrie, cancioc
Manusi
Galeata
 
Instructiuni:
1. In primul rand trebuie sa faci un mortar de ciment, de consistenta adecvata. Iti recomandam urmatoarea reteta: o parte ciment, trei parti nisip AdePlast si trei parti apa.
2. Cu un creion, deseneaza pe podea si perete conturul semineului, trasand cu atentie dimensiunile din schite.
3. Daca este cazul, indeparteaza tencuiala sau vopseaua de pe perete si pardoseala (parchet, gresie, etc.). Peretele si podeau trebuie sa fie curate in zona in care vei construi semineul.
4. Creeaza baza semineului. Aseaza un strat subtire de mortar, apoi pozitioneaza primul rand de caramida refractara Siceram. Pentru a uni caramizile trebuie sa prepari un mortar cu mai multa apa. 5. Aseaza urmatorul strat de caramizi pentru a finaliza baza semineului.
6. Construieste semineul, asezand randuri de caramizi pana il inalti complet.
7. Cosul de fum, canalul prin care se va elimina fumul, se va construi prin fixarea caramizilor de perete cu ciment. Pentru realizarea cosului de fum ai nevoi de un suport, de exemplu un suport de lemn. Cosul de fum trebuie sustinut pana cand mortarul se intareste complet, aproximativ 48 ore. Daca doresti poti sa cumperi cosuri de fum prefabricate din magazinele de specialitate.
8. Mascheaza cosul de fum cu placi de gips-carton. Placile se fixeaza cu suruburi specifice, montate la distanta de 15 cm.
9. Deasupra cosului de fum trebuie sa montezi o "palarie", pentru ca apa de ploaie sa nu intre in casa. O poti cumpara din magazinele de specialitate sau o poti confectiona din tabla metalica.
10. Finisarea semineului. Poti monta polite din lemn sau piatra. Pentru un aspect placut iti recomandam sa imbraci semineul in piatra decorativa.
 

verified-by-visa mastercard securecode maestro paypal payu garantibank bonuscard card-avantaj crediteuropebank plata rate payu brd
Sistemul de plate in rate este in curs de implementare