Transport & Livrare


Builders.ro este un magazin online, multistoc, multidepozit, multiprodus, care permite verificarea in timp real a stocurilor si preturilor de la furnizori si transportatori, la nivel national, in orice locatie si pentru orice produs.
 
Livrarea produselor comandate pe Site se face exclusiv in Romania, prin intermediul firmelor de transport si curierat rapid. Builders nu efectueaza livrari prin intermediul Postei Romane. Builders ofera transport gratuit pentru produsele achizitionate online de pe www.builders.ro, pentru mai multe detalii intra aici.
 
1. Procesarea comenzilor
Orice referire la datele enuntate pentru operatiunile de incarcare, transport si livrare a produselor comandate se va considera ca o referire la zile lucratoare si va exclude zilele de sambata si duminica, precum si cele declarate prin lege ca nelucratoare.
 
Clientul ia la cunsotinta si este informat ca livrarea propriu zisa a produselor comandate presupune urmatoarele etape si date:
 
(i) Procesarea Comenzii care reprezinta perioada in care Builders isi verifica stocurile si pregateste incarcarea produselor la depozite;
 
(i) Data incarcarii produselor comandate care reprezinta data la care produsele sunt efectiv incarcate pentru transport;
 
(ii) Perioada de transport a produselor comandate care reprezinta perioada calculata de la data incarcarii efective a produselor si data preconizata pentru livrarea produselor la client;
 
(iii) Data livrarii produselor comandate care reprezinta data la care se preconizeaza ca produsele sunt livrate si inmanate Clientului.
 
2. Informare clienti cu privire la datele de livrare
Mesajul initial de Confirmare al primirii Comenzii, este un mesaj automat, nu reprezinta o confirmare a livrarii sau disponibilitatea in stoc. Builders va comunica Clientului in cel mai scurt timp, printr-un mesaj, ulterior procesarii comenzii, Data incarcarii, Perioada de transport si Data Livrarii produselor comandate.
 
In cazul in care Clientul opteaza pentru plata produselor in avans, altfel decat online prin card bancar, respectiv prin ordin de plata, dovada platii integrale trebuie trimisa catre Builders la adresa de e-mail: office@builders.ro sau la sectiunea "Contacteaza-ne!", incarcarea, transportul si livrarea produselor comandate urmand a fi efectuate numai dupa creditarea contului bancar al Builders cu suma reprezentand contravaloarea integrala a Comenzii.
 
Data incarcarii produselor comandate
 
Data incarcarii produselor comandate depinde de tipul si natura produselor precum si de destinatia de livrare. Data de incarcare va fi comunicata clientilor printr-un mesaj de confirmare a comenzii. Deoarece programul Builders.ro de gestiune a stocurilor include si sistemul de optimizare a costurilor de transport Builders Web Optimal, unele comenzi vor fi aduse in transe, de la furnizori sau depozite diferite, clientul fiind informat in consecinta.
 
3. Perioada de transport a produselor comandate
 
Perioada de transport a produselor comandate va fi calculata incepand cu data imediat urmatoare celei de incarcarii efective a produselor.
 
In principiu, Perioada de transport este afisata pe Site pentru fiecare produs, cu exceptia acelor produse care comporta o anumita specificitate. Builders are dreptul de a modifica Perioada de transport afisata, prin intermediul Mesajului de Confirmare al Comenzii daca produsele comandate implica un alt termen de transport, in functie de gabarit si distanta fata de depozitul cel mai apropiat.
 
Perioada de transport difera in functie de mijlocul si modalitatea de transport pentru care a optat Clientul in livrarea Comenzii in cazul in care a optat pentru "Livrare urgenta", precum si in functie de cantitatea si caracteristicile produselor comandate.
 
Termenul de livrare poate fi modificat in cazuri exceptionale (sarbatori legale, perioade aglomerate la curieri).
 
Data livrarii produselor comandate
 
Data livrarii produselor comandate este ulterioara Perioadei de transport a produselor comandate. Clientul isi asuma obligatia ca la Data livrarii produselor sa fie prezent la locatia indicata pentru livrare, urmand a indica suplimentar si un numar de telefon mobil pentru a putea fi avertizat de catre curier cu privire la ora de livrare.
 
In cazul in care, la momentul livrarii produselor, Clientul nu se afla la adresa de destinatie indicata, acesta va fi contactat telefonic de catre firma de curierat, care va reincerca livrarea intr-una din zilele urmatoare, dar nu mai tarziu de 10 zile de la data initial comunicata.
 
Primirea produselor de catre Client echivaleaza cu acceptarea acestora si cu recunoasterea de catre Client a conformitatii produselor cu comanda lansata si onorata de catre Builders.
 
4. Intarzierea / refuzul preluarii produselor de catre clienti
In cazul lipsei de la domiciliu a clientilor, firmele de curierat partenere Builders.ro pot tine la dispozitia acestora produsele pe intervale cuprinse intre 10 si 12 zile calendaristice, putand percepe in anumite situatii si gabarite unele taxe de magazinaj.
Dupa aceasta perioada produsele vor fi returnate la Builders.ro, ceea ce nu exonereaza clientul de plata taxelor de transport sau magazinaj (eventuale), comanda considerandu-se ferma in conditiile legii.
Coletele refuzate de clienti la primire vor fi returnate la depozitul din care au fost ridicate, iar clientul va suporta costurile de transport pentru comanda sa.
 
5. Preluarea comenzilor de la depozitele transportatorilor
In cazul in care clientii nu se afla la domiciliu la data programata pentru livrare, acestia au posibilitatea de a opta pentru ridicarea comenzii prin mijloace propii direct de la depozitul local al transportatorului.
Se gasesc in aceasta situatie si clientii care au comandat produse cu lungime peste 3m cu livrare prin firma de curierat rapid. Adresele si orarul de functionare a depozitelor transportatorilor pe plan national sunt prezentate la sectiunea "Transportatori".
 
6. Preluarea comenzilor de catre clienti direct de la depozit in sistem "pick-up"
Clientii pot opta total sau partial pentru varianta "pick-up" in urma unei solicitari facute Builders.ro prin sectiunea "Contacteaza-ne!".
In acest caz valoarea aferenta costurilor de transport (total sau partial) va fi dedusa din valoarea facturilor emise si (eventual) achitate si suma aferenta va fi rambursata clientului. Adresele si orarul de functionare ale depozitelor locale sunt prezentate la sectiunea "Depozite".
 
verified-by-visa mastercard securecode maestro paypal payu garantibank bonuscard card-avantaj crediteuropebank plata rate payu brd
Sistemul de plate in rate este in curs de implementare